Fermentačná kultúra

Náš proces je unikátny, zložitý, nákladný a časovo náročný, ale podľa nášho názoru je to ten najlepší spôsob, ako vytvoriť naozajstnú fermentačnú kultúru. Produkuje enzýmy, mliečne fermenty a vitamíny B. Každá bunka má silnú membránu, cez ktorú vylučuje enzýmy, koenzýmy a vitamíny do okolitého prostredia. Enzýmy sú dôležité a bez nich žiadny život nemôže existovať.

Fermentačná kultúra Canine Caviar sa nespolieha na pôsobenie živých kvasiniek. Vyrába sa prefermentáciou a šetrným sušením, aby vznikli výživné zložky obohatené a stabilizované so zdravými metabolitmi. Tieto obohatené metabolity ďalej zlepšujú trávenie potravy a stabilizujú prirodzenú mikroflóru zvieratá. Enzýmy v našej kultúre prispievajú k rozkladu bielkovín na využiteľné aminokyseliny. Keď zviera konzumuje našu fermentačnú kultúru, získava tú výhodu, že má jej základné živiny úplnejšie k dispozícii a dlhšiu dobu počas procesu trávenia.

Na rozdiel od pivovarských kvasníc s vedľajším produktom etanolom, ktoré sa silne zahrievajú a rýchlo vysušia, fermentacné kultúry Canine Caviar sú vyrábané a sušené pri nízkej teplote, aby nedošlo k poškodeniu metabolitov, ktoré boli vyprodukované pri fermentácii. Metabolity prispievajú k správnej funkcii čriev, ktorá je zložitejšia, než len samotné vstrebávanie živín. Prispievajú k zdravšej štruktúre črevných buniek, alebo črevnej morfológii s väčším aktívnym povrchom. Črevo je tiež najaktívnejší imunitný orgán, bráni pred škodlivými baktériami a stimuluje imunitné bunky k boju proti infekcii.

Rovnako ako probiotiká, aj fermentačné kultúry Canine Caviar stimulujú veľkosť a stabilitu prirodzených črevných mikroorganizmov zvieraťa. Väčší počet mikroorganizmov zlepšuje trávenie a zmierňuje príležitostné tráviace problémy.

Na rozdiel od živých kvasníc alebo probiotík, ktoré nemôžu prežiť lisovanie, fermentačná kultúra Canine Caviar nie je tak citlivá na teplo. Je to tak, ako bolo uvedené vyššie, že funkcia výrobku sa nespolieha na živé kvasinkové organizmy, ale využíva metabolity, ktoré boli vytvorené pri pôvodnej fermentácii a ktoré sa v kultúre zachovali. Fermentačná kultúra Canine Caviar nie je „inaktivovaná“ teplom pri varení, pretože stabilné a aktívne metabolity zostávajú funkčné.

Zvieratá konzumujúce fermentačnú kultúru Canine Caviar lepšie strávia svoju potravu. To znamená viac výživy a menej výkalov.

Fermentačná kultúra Canine Caviar - nezávislá štúdia

Zdieľaj toto