Glykemický index

Zloženie krmív Canine Caviar

Zloženie krmív Canine Caviar S JEDINOU BIELKOVINOU A JEDINÝM KOMPLEXNÝM SACHARIDOM zahŕňajú len sacharidy s nízkym glykemickým indexom. Firma Canine Caviar používa celozrnné proso alebo hnedú ryžu v receptúrach s prospešnými obilninami a lúpaný hrach alebo cícer v receptúrach bez obilnín. Na rozdiel od väčšiny krmív pre domáce zvieratá, Canine Caviar používa jeden komplexný sacharid v každej receptúre a vzniká tak krmivo pre psy so skutočne nízkym obsahom sacharidov. Canine Caviar nepoužíva jednoduché sacharidy ako zemiaky alebo tapioky. Nikdy nepodávajte jednoduché sacharidy, pretože obsahujú veľa škrobu, prudko zvyšujú glykemický index a môžu viest k cukrovke.

Čo je to glykemický index

Glykemický index udáva, ako rýchlo a ako veľmi daná potravina zvyšuje hladinu cukru v krvi. To sa vzťahuje len na sacharidy, čo sú cukry alebo škroby. Nie všetky sacharidy sú vytvorené rovnako, v skutočnosti sa v našich telách chovajú pomerne rozdielne. Glykemický index alebo GI vyjadruje tento rozdiel a triedi sacharidy podľa ich účinku na našu hladinu glukózy v krvi. Voľba sacharidov s nízkym GI, teda tých, ktoré spôsobujú len malé výkyvy našich hladín glukózy a inzulínu v krvi, je tajomstvom dlhodobého zdravia a znížení rizika srdcových ochorení a cukrovky. Šetrite stravou s vysokým glykemickým indexom. Vzhľadom k tomu, že táto strava zvyšuje hladinu krvného cukru na vysokú úroveň krátko potom, čo ju skonzumujeme, telo musí uvoľniť veľké množstvo inzulínu na udržanie hladiny cukru v krvi v normálnom rozmedzí. Potraviny s vysokými indexmi spôsobujú maximá a minimá v hladine cukru v krvi a veľké kolísanie hladiny cukru v krvi je škodlivé pre zdravie.

Ako zistiť glykemický index?

Jediným spôsobom, ako zistiť glykemický index určitej potravy, je pozrieť sa do tabuľky s takýmito hodnotami. Tieto tabuľky nájdete v knihách o výžive a na internete. Index konkrétnej potraviny nie je možné uhádnuť. Napríklad, možno by ste si mysleli, že stolový cukor má vysoký glykemický index, ale v skutočnosti má len strednú hodnotu. Na druhej strane, pečené zemiaky majú vysoký glykemický index.

Zdieľaj toto